Pääsiäislauantaina 26. maaliskuuta Logomon Logi 3 -salissa soi kuusi uutta nuorta ja keskenään erilaista yhtyettä, jotka selvittivät tiensä järjestyksessä 20. Turku Bandstandin finaaliin.

Lauantaina Logomon lavalle nousevat välieristä finaaliin tiensä selvittäneet yhtyeet Of Origins, Toiminimi, Lama-ajan lapset, #pandalove ja Ferry is closed. Kuudes finalisti on alkueristä suoraan finaaliin yleisöäänillä noussut Funeralglade. Kaikki kuusi bändiä ovat turkulaisia.

– Tämän vuoden kisaa leimasi tasaisuus. Tai bändit olivat taidoiltaan melko samalla tasolla, mutta tyyleiltään hyvinkin erilaisia. Myös finaaliin päässeet kuusi yhtyettä ovat liki tyystin erilaisia, toiminnanjohtaja Tomi Arvas Turun kaupungin nuorisopalveluista kertoo.

Arvaksen mukaan juuri se Turun musiikkikentällä onkin hienoa, että kaupungissa tehdään niin monentyyppistä musiikkia.

– Kaksi finalistiyhtyeistä soittaa raskaampaa rockia, kahdessa on naislaulaja, suomeksi laulaa puolet, erittelee Arvas.

Sen kummempia suosikkeja ei ole noussut esiin. Finaali tullee olemaan hyvin tasainen.

Arvas kertoo, että finalistien ikähaarukka on tänä vuonna 16:n ja 26:n välillä. Vain yhdessä bändissä kaikki esiintyjät ovat alle 18-vuotiaita.

Rock Academyn toiminnassa muutoksia:
jatkossa hyötyä useammalle nuorelle muusikolle

 Aiemmin Turku Bandstandista on valittu vuosittain enintään kuusi yhtyettä, jotka ovat päässeet Rock Academyn kaksivuotiseen valmennukseen.

– Muutamme toimintatapaa tänä vuonna hieman siten, että Rock Academyn koko valmennusohjelmaan pääsee vähemmän yhtyeitä, mutta vuoden mittaan tarjoamme sitten taas useammalle yhtyeelle erillisiä koulutuspaketteja, joten kaiken kaikkiaan useampi yhtye pääsee jatkossa hyötymään valmennuksista, Arvas paljastaa.

Rock Academyn valmennukseen valittavat bändit katsotaan Arvaksen mukaan ensi kuussa haastattelujen jälkeen. Turku Rock Academy on Turun kaupungin nuorisopalveluissa vuonna 2011 rakennettu bänditoiminnan kehittämismalli, joka on levinnyt jo seitsemään muuhun kaupunkiin.

Voittajalle muun muassa studiopaketti ja digisingle

Bandstandin voittaja tulee tänä vuonna saamaan 2 000 euron arvoisen studiopaketin V.R. Studioille äänityksiä varten ja V.R. Labelin julkaiseman digisinglen.

Finaalitapahtuma on K-18 ja se on yksi Turun nuorisotyön 70-vuotisjuhlavuoden päätapahtumia. Nuorisolain piiriin kuuluvat kaikki 0–29-vuotiaat ja siksi myös nuorisotyön juhlavuoteen kuuluu muutama K-18-tapahtuma.

Turku Bandstandin finaali lauantaina 26.3.2016, Logomo, Logi 3. Ovet aukeavat kello 20. Finaalitapahtuma on ilmainen. K-18.

Lisätiedot:

Tomi Arvas, toiminnanjohtaja