Tämän vuoden kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen juhla on Vaasassa, mutta päivää juhlitaan arvokkaasti myös Turussa. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan kunnioittamaan sotiemme veteraanien perintöä 27.4.

Kansallisen vetraanipäivän taustaa

Valtioneuvosto nimesi vuonna 1986 veteraanijärjestöjen aloitteesta huhtikuun 27. päivän kansalliseksi veteraanipäiväksi ja yleiseksi liputuspäiväksi. Ensimmäistä veteraanipäivää vietettiin vuonna 1987 Lahdessa. Tämän vuoden kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen juhla on Vaasassa ja se televisioidaan. 

 27.4. on Lapin sodan päättymispäivä.

Valtakunnalllinen juhla

Veteraanipäivän vuoden 2024 teema on: Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme | Veteranernas arv bevaras – tillsammans lyckas vi. 

Veteraanipäivän juhlallisuudet Turussa 

  • Klo 10 alkaen soppaa ja musiikkia Turun kauppatorilla
    Turun Sotaveteraanien muonitusjaos myy torilla hernekeittoa niin kauan kuin sitä riittää. 
    Turun Sotaveteraaniperinneorkesterin konsertti, kesto noin tunnin. Orkesteria johtaa Heikki Varantola.
     
  • Klo 12 seppeleenlasku Samppalinnanmäen Veteraanikivelle 
    Seppeleen laskevat Turun varuskunnan päällikkö, kommodori Patrik Lillqvist sekä Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola. 
     
  • Klo 13 juhla Turun Tuomiokirkossa
    Tilaisuus on avoin kaikille, ja erityisen tervetulleita ovat sotiemme veteraanit ja heidän omaisensa.  Myös nuoria toivotaan paikalle.
     
    Kirkossa esiintyvät Puolustusvoimien varusmiesorkesteri kapellimestarinaan musiikkiyliluutnantti Sauli Saarinen sekä Turun Sotaveteraaniperinnekuoro, johtajana dir. cant. Pekka Salminen.
    Tervehdykset esittävät Mika Maaskola, Patrik Lillqvist sekä tuomiorovasti Aulikki Mäkinen
    Tilaisuus kestää noin tunnin.

    Lopuksi on Turun Sotilaskotisisarten järjestämä kahvitarjoilu.