Kapellimestari Emilia Hoving ja sellisti Amalie Stalheim tarttuvat skandinaaviseen ohjelmistoon ja herättävät sen loistoonsa Turun filharmonisen orkesterin kanssa perjantaina 26.4. klo 18 Konserttitalossa. Suomen arvostelijain liiton vuoden 2021 Kritiikin Kannukset -palkinnon saanut Emilia Hoving on noussut yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista nuorista suomalaisista kapellimestareista. Amalie Stalheim on voittanut Norjan solistipalkinnon vuonna 2021, Ruotsin solistipalkinnon vuonna 2018, Ljunggren-kilpailun vuonna 2015 ja Nicholas A. Firmenich -palkinnon Verbierin musiikkijuhlilla vuonna 2015.

Konsertti alkaa Helena Munktellin teoksella Bränningar, joka on kuvailevaa ja dramaattista musiikkia sadan vuoden takaa. Stalheim tulkitsee Anders Hillborgin vuonna 2020 valmistuneen sellokonserton, jonka sävelväreet ovat herkkiä kuin pohjoisen taivaan revontulet. Illan päätteeksi Carl Nielsenin viides sinfonia tuulettaa konserttisali pohjoismyrskyn voimalla.

Konsertin jälkeen ilta jatkuu myöhäisillan kamarimusiikilla Konserttitalon lämpiössä. Kamarimusiikkikonsertissa esiintyvät TFO:n muusikot Matti Koponen, viulu, Philip Zuckerman, viulu, Takuya Takashima, oboe ja Päivi Severeide, harppu sekä illan sellosolisti Amalie Stalheim. Kamarimusiikkijatkoilla kuullaan Maurice Ravelin, Jacques Ibertin ja Sergei Prokofjevin musiikkia, ja tilaisuus on konserttivieraille avoin.