Turun kaupungin Liikuntapalvelut järjestävät yhteistyötahojen kanssa teemaviikon, jonka aikana tarjotaan maksuttomia opastuksia ulkokuntoilulaitteilla eri puolilla Turkua.

Unelmien ulkoliikuntaviikon aikataulu

*Uudet kuntoilulaitteet, joissa vastuksen säätömahdollisuus.

Ma 13.5.

  • klo 13–14 Räntämäki* (Ingegerdinpuisto, Kanttorinpolku 3). Paikalla myös Turun Urheiluliitto.
  • klo 17–18 Hirvensalo*, Syvälahti (Syvälahdentie 56). Paikalla myös Hirvensalon Heitto.

Ti 14.5.

  • Klo 10–11 Ilpoinen (Lauklähteenkatu 19). Paikalla myös Turun Seudun Vanhustuki.
  • Klo 10.30–11.30 Runosmäki (Signalistinkatu 20).
  • Klo 13.30–15 ja 17–18 Impivaara* (Kurrapolku 13). Paikalla myös TULE-tietokeskus.
  • Klo 14–15 Härkämäki (Ieskatu 25).

Ke 15.5

  • Klo 11–12 Ruusukortteli (Puistokatu 11).
  • Klo 12–13 Kupittaa* (Blomberginaukio 15). Paikalla myös TULE-tietokeskus.
  • Klo 14–15 Varissuo* (Huhtakuja 17).

To 16.5.

  • Klo 15.30–16.30 Ispoinen* (Rykmentintie 51). Opastus myös ruotsiksi!
  • Klo 17–18 Teräsrautela* (Vanha Kuninkojantie 54). Paikalla myös TULE-tietokeskus.

Pe 17.5

  • Klo 17–18 Kärsämäki* (Pulmussuonkatu 71). 

     
  • Lisätiedot:

  • liikuntapalveluvastaava Topi Hella, topi.hella@turku.fi

Ulkoliikuntaviikko jatkaa 10.5. vietettävän unelmien liikuntapäivän viitoittamalla tiellä tarjoten mahdollisuuksia tutustua ohjatusti uusiin ulkoliikuntamahdollisuuksiin. Ulkokuntoilulaitteet ovat herättäneet paljon kiinnostusta kuntalaisten keskuudessa ja tähän kysyntään pyritään vastaamaan opastuksilla.

Opastuksia järjestetään eri puolilla kaupunkia yhteensä 13 kertaa. Laitteiden käyttöä ohjaavat liikunta-alan ammattilaiset.

Eri seurat ja yhdistykset ovat lisäksi halunneet omalta osaltaan osallistua viikkoon tarjoten esimerkiksi alkulämmittelyvinkkejä opastuksien yhteydessä. Samalla saa tietoa alueen yhdistysten ja seurojen toiminnasta ja voi löytää kesäksi uuden harrastuksen.

Uusia levypainoilla säädettäviä laitteita seitsemällä alueella

Kevät- ja kesäkelit houkuttelevat liikkumaan ulkona, joten nyt on erinomainen aika tutustua ulkokuntoilulaitteiden mahdollisuuksiin. Turussa on 25 ulkokuntosalia eri puolilla kaupunkia.

Impivaaraan, Syvälahteen, Räntämäkeen ja Kärsämäkeen on viime vuoden aikana rakennettu täysin uudet ulkokuntoilualueet. Teräsrautelassa, Varissuolla ja Kupittaalla peruskorjattiin vanhat laitteet, jotka pysyivät entuudestaan tutuilla sijainneillaan.

– Ulkokuntoilulaitteiden sijainnit ovat määräytyneet pitkälti asukkaiden toiveiden mukaisesti, sillä kaikki uusimmat kohteet Impivaaran laitteita lukuun ottamatta toteutimme Asukasbudjetin kautta, kertoo liikuntasuunnittelija Janina Mäkinen.

Jokaisen kokonaisuuden suunnittelussa kiinnitettiin huomiota monipuoliseen laitevalikoimaan, jotta harjoittelu olisi tehokasta ja kuormittaisi tasaisesti eri lihasryhmiä.

– Tavoitteena on, että laitteet palvelevat niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin treenaajia, Mäkinen jatkaa.

Ohjevideot auttavat alkuun

Kaikissa kohteissa on sekä kehonpainoa vastuksena hyödyntäviä että vastuksellisia laitteita. Aina ei tarvitse rehkiä hiki hatussa, vaan laitteilla voi käydä myös ihan ohimennen treenaamassa muutaman liikkeen.

– Uudet laitteet kierretään läpi ja tarkastetaan noin kuukauden välein. Yleisimpiä huoltotoimenpiteitä on varmasti laitteiden nivelten rasvaus. Rikkoutuneita laitteita korjaamme tarpeen vaatiessa, vanhempia voidaan muun muassa hitsata, hioa ja maalata, kertoo liikuntapaikkamestari Joni Österlund.

Jos ulkokuntoilulaitteet eivät ole ennestään tuttuja, ohjevideot auttavat alkuun.